OWSIANA CHRUPKA

Opublikowano w 19 sierpnia 2025 18:26

SKŁADNIKI (na 2 porcje):

  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżki oleju rzepakowego
  • duża szczypta soli
  • 100-150 ml mleka owsianego

PRZYGOTOWANIE: 

Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Ciasto będzie dość rzadkie. Nagrzać gofrownicę, wylać połowę ciasta i piec, aż pieczywo będzie chrupkie i rumiane. Powtórzyć czynność.

Kaloryczność:

≈ 283 kcal B: 7,5 g • T: 10 g • W: 41,5 g

 

Podawać z ulubionymi dodatkami.

MOJA PROPOZYCJA:

Przekrój pieczywo na pół. Posmaruj serkiem śmietankowym obie połówki, nałóż mix sałat i łososia. SMACZNEGO !

Kaloryczność (cały przepis):

≈ 597 kcal B: 30,5 g • T: 33 g • W: 45,4 g


Dodaj komentarz

Komentarze

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy.

Stwórz łatwo własną witrynę internetową z Webador