SKŁADNIKI (na 2 porcje):
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżki oleju rzepakowego
- duża szczypta soli
- 100-150 ml mleka owsianego
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Ciasto będzie dość rzadkie. Nagrzać gofrownicę, wylać połowę ciasta i piec, aż pieczywo będzie chrupkie i rumiane. Powtórzyć czynność.
Kaloryczność:
≈ 283 kcal B: 7,5 g • T: 10 g • W: 41,5 g
Podawać z ulubionymi dodatkami.
MOJA PROPOZYCJA:
Przekrój pieczywo na pół. Posmaruj serkiem śmietankowym obie połówki, nałóż mix sałat i łososia. SMACZNEGO !
Kaloryczność (cały przepis):
≈ 597 kcal B: 30,5 g • T: 33 g • W: 45,4 g
Dodaj komentarz
Komentarze